Spoločným kandidátom KDH a SDKÚ-DS na župana je Ján Hudacký

11.09.2009 Prešov

Prešov 11. septembra (TASR) – Spoločným kandidátom KDH a SDKÚ-DS na post predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) je bývalý europoslanec Ján Hudacký (KDH).
Oficiálne to dnes v Prešove oznámili predsedovia oboch politických subjektov Pavol Hrušovský a Mikuláš Dzurinda.
Pri tejto príležitosti najvyšší predstavitelia krajských straníckych štruktúr Štefan Kužma(SDKÚ-DS) a Pavol Tarcala (KDH) podpísali aj Dohodu o volebnej koalícii pre voľby do orgánov PSK. Politické subjekty sa zároveň dohodli na tom, že vytvoria spoločnú kandidátku pre voľby na posty poslancov regionálneho zastupiteľstva, pričom SDKÚ-DS nominuje 36 a KDH 26 kandidátov. Podobný postup zvolili aj v predchádzajúcich regionálnych voľbách do VÚC.
Za svoju najdôležitejšiu prioritu Hudacký považuje predovšetkým hospodársky rozvoj regiónu. \"Náš región má skutočne najnižší podiel na tvorbe HDP z celého Slovenska. Ľudia sú nútení odchádzať za prácou mimo regiónu a rozdeľujú sa rodiny. Hospodársky rozvoj a zamestnanosť je priorita, s ktorou idem do týchto volieb, \" konštatoval kandidát na župana. Hudacký sa chce výrazne venovať čerpaniu zdrojov z Regionálnych operačných programov, ktoré by mali pomôcť zlepšiť celkovú infraštruktúru a podnikanie.
\"Je to skúsený vyzretý politik, ktorý nielen v domácej, ale aj v európskej politike dokázal osvedčiť svoju odbornosť. Je dostatočne verejne známy a myslím, že má najväčšie šance, aby zvíťazil, \" povedal na adresu Hudackého predseda KDH Hrušovský.
Mikuláš Dzurinda pre médiá uviedol, že voľba spoločného kandidáta bola veľmi prirodzená, pretože ide o skúseného politika, ktorý má prehľad. \"Predovšetkým je to veľmi čestný, slušný a hodnotovo orientovaný človek, preto som tú voľbu nakoniec aj uvítal, \" uviedol predseda SDKÚ-DS. Dodal, že Hudacký by mal priniesť predovšetkým zmenu v aktivite, ktorú treba vyvinúť v súvislosti s rozvojom tohto regiónu a to hlavne v oblasti čerpania eurofondov.
V nadchádzajúcich voľbách budú občania do regionálneho zastupiteľstva PSK voliť celkom 62 poslancov. Na spoločnom postupe sa už dohodli aj prešovské krajské štruktúry Smeru–SD a ĽS–HZDS. Tie budú vo voľbách podporovať súčasného predsedu PSK Petra Chudíka.
 

Vyberte región